Igazi retró játék a múltból - ezek a Moncsicsi babák!

Főoldal > Sok gyermek kedvence, a Moncsicsi újra kapható!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Sok gyermek kedvence, a Moncsicsi újra kapható!


2018/07/16
CsA

A Moncsicsi név hallatán valószínűleg minden szülő szíve megdobban és a gondtalan gyermekkor érzése ejti rabul azt, aki ismeri ezt a retró játékot. Azt viszont már nem mindenki tudja, hogy honnan is ered ez a hőn szeretett játék, ezért olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy kinek köszönhetőek a gyerekkori szép emlékeid!

Moncsicsi

Moncsicsi retró játék

 

A Moncsicsi egy majmot megformáló játékbaba, amelyet 1974. január 25-én mutatott be Kóicsi Szekigucsi. Az eredeti Moncsicsi 18 centiméter magas volt, lány és fiú verzió is készült belőle. Kezdetben kék majd később barna szemük lett. Ám idővel a méretük is változott és egyre több kiegészítőt lehetett venni a babákhoz. 

Japánban elért siker után a játék híre tovább terjedt és nem sokkal később már Nyugat-Európába, Ausztráliába és az USA-ba is exportálásra került a játék. Ahány ország annyi névváltozata lett a Moncsicsinek, így Olaszországban Mon Cicci, Franciaországban Kiki, Angliában Chicaboo és Spanyolországban Virkiki lett a baba neve.

 

Magyarországon a kommunizmus idején, a 80-as években terjedt el a Moncsicsi és hamarosan minden gyermek kedvencévé vált.

 

Ismét kapható a Moncsicsi

 

A retró játékok szerelmesei örülhetnek, hiszen a Moncsicsi manapság ismét kapható a játékboltokban. Így aki szeretné felidézni gyermekkorát, ne habozzon, vásároljon egy imádnivaló Moncsicsit.

 

Moncsicsi játékokLegfrissebb cikkek


Bérelni vagy vásárolni jobb az eszközöket egy szabadtéri rendezvényre?
A parti szervezésének fontos lépése, hogy az eseményhez illő kellékeket beszerezzük. Ez valójában egy drága mulatság, de akár olcsóbban is megúszhatod! Nem kell minden eszközt megvásárolnod, hiszen manapság lehetőséged van eszközök bérlésére is.
Molettként is divatosan? Mutatjuk, mire kell ügyelned!
Molett testalkattal is szeretnél előnyösen, divatosan öltözködni? Mutatjuk a három legfontosabb dolgot, amire ügyelned kell a ruhatárad kialakításakor! 
Bízd szakemberre a klímaszerelést
Jobb, ha szakemberre bízod a klímaszerelést, hiszen számos problémától megóvhatod magad, emellett pedig további költségekbe sem kell verned magad.