hotel marketing; hotel marketing social media; szálloda marketing; szálloda marketing tippek; közösségi média szállodáknak; közösségi média hoteleknek

Főoldal > 5 közösségi média marketing tipp a hoteled népszerűsítéséhez

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 közösségi média marketing tipp a hoteled népszerűsítéséhez


2023/03/31
NA

A közösségi média platformok, például a Facebook, a Twitter, a LinkedIn és az Instagram térnyerése azt jelenti, hogy a közösségi média marketingje minden eddiginél fontosabb, és számos kiváló lehetőséget kínál a vendéglátóiparban dolgozók számára is. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk a közösségi média marketinget és annak előnyeit, és 5 közösségi média marketing tippet adunk, amelyeket a szállodaiparban tevékenykedők kihasználhatnak a vállalkozásukban és a szállodai online marketing stratégia részeként alkalmazhatnak. 

Hotel közösségi média

1. Vázold fel közösségi média stratégiáját

Minden sikeres közösségi média marketing kampány első lépése egy alapvető stratégia kialakítása. Itt gondolni kell a közönségedre, és arra, hogy valójában mi érdekli őket. Sőt, el kell dönteni, hogy mely közösségi média platformokat használod, és tisztában kell lennie azzal, hogy az egyes platformokat valójában mire fogják használni. Ésszerű lehet azonosítani a potenciális célpontokat az elérni kívánt közönség demográfiai csoportod.

 

2. Állíts be konkrét, mérhető célokat

Miután felvázoltad az alapstratégiát, az egyik legfontosabb közösségimédia-marketing-tipp az, hogy konkrétabb célokat tűzz ki. Ez segít abban, hogy mindenki, aki részt vesz a közösségi média marketing stratégiádban, tudja, mit akarsz elérni.
Lényeges, hogy ezeknek a céloknak mérhetőnek és reálisan elérhetőnek kell lenniük. Ne állíts be olyan általános célokat, mint a „közösségi média követőinek számának növelése”. Ehelyett határozz meg konkrét célokat, például „20 százalékkal növelje a közösségi médián keresztül generált foglalások számát”, és folyamatosan mérd teljesítményedet ezekhez képest. 

3. Optimalizáld közösségi média oldalaidat

Egy alapstratégia és néhány konkrétabb cél szem előtt tartásával itt az ideje, hogy optimalizáld szállodád közösségi oldalait. A vendéglátóiparban dolgozók számára ez azt jelenti, hogy biztosítani kell a vállalati információk feltüntetését, a helyinformációk elérhetőségét a látogatók számára, és a tartalom logikus rendszerezését.
Ezeken az alapvető lépéseken túlmenően érdemes profilképként a cég logójának jó minőségű képét használni, rengeteg fotót feltölteni hoteledről, közösségi oldalaidon pedig a szálloda fő weboldalára mutató hivatkozást kell elhelyezni.

 

4. Legyél olyan következetes, amennyire csak lehetséges

A közösségi média közönsége általában szereti a következetességet, és nem szereti a platformok szórványos használatát. A szállodaiparban dolgozók számára fontos, hogy következetes megközelítést alkalmazzanak a tartalom közzétételére, ahelyett, hogy hetek elmennének anélkül, hogy közzé tennének bármit is, majd három bejegyzést tennének ki az emberekről, és elvárnák tőlük, hogy bekapcsolódjanak.

 

5. Vond be a közönséged

Az egyik legfontosabb közösségimédia-marketing tipp a közönség tényleges bevonása a közösségi médiában. Ez azt jelenti, hogy időt kell szánni a kérdéseik megválaszolására, ezt hasznos módon megtenni, beszélgetni azokkal, akik megjegyzéseket fűznek az általad megosztott tartalomhoz, és általában időt kell szánni az interakcióra. A hashtagek használatával egy helyen tarthatod a konkrét témákról szóló beszélgetéseket, így könnyebben nyomon követheted őket. Ennek megvan az a további előnye, hogy a tartalom könnyebben kereshetővé válik követőid számára is.
ElemzésekLegfrissebb cikkek


Mennyi alkoholra lesz szükség az esküvőn? Adunk néhány tippet, hogyan számolhatjátok ki!
Az esküvő szervezése során az alkoholmennyiség pontos meghatározása kulcsfontosságú, hogy elkerüljük a kínos helyzeteket, és biztosítsuk, hogy mindenki élvezhesse a nagy napot ital nélkül maradás nélkül.
Nincs ötletetek a céges karácsonyra? Most adunk néhány tippet!
Az év végi ünnepségek során a céges karácsonyi rendezvények kiemelt fontosságúak a vállalatok és alkalmazottaik számára. De idén nincs semmi ötletetek mivel dobjátok fel az iroda hangulatát? Akkor ezt olvasd el!
Ezeket a dolgokat figyelik meg egy rendezvényen a vendégek: nem is gondoltad volna!
Egy rendezvény szervezése mindig komplex feladat, amely számtalan részletet és apróságot igényel. Az esemény sikeressége számos tényezőtől függ, azonban vannak olyan dolgok, amelyekre a vendégek különösen érzékenyek, még akkor is, ha nem feltétlenül gondolnak rájuk előre. Ezek a láthatatlan apróságok a vendégek élményét formálják és hatással vannak az esemény általános hangulatára. Miután megismerjük ezeket a kulcsfontosságú tényezőket, könnyebben tervezhetjük meg rendezvényeinket, és garantálhatjuk, hogy emlékezetessé váljanak.
Divat és Trendkalauz

Te is igazi trend követő vagy? Imádsz mindent, ami divattal kapcsolatos? Akkor a Sarar blogja neked való! Olvass bele a legfrissebb divathírekbe és értesüéj az aktuális trendekről! Milyen cipőt válassz nyárra vagy mi a legtrendibb kiegészítő télire? Ezt mind megtudhatod a Sarar trendkalauzából!

Szépségápolási tippek minden korosztálynak

A tökéletes bőr nem csak álom, viszont meg kell dolgozni érte minden korban! Oldalunkon rengeteg bőr- és arcápolási tippet, technikát és trükköt olvashatsz, de ha nem  maradnál le a legújabb smink trendekről vagy a hasznos szépségápolási tanácsainkról sem, akkor érdemes követned a Sarar.hu szépségápolási blogját! 

Kikapcsolódás és otthon

Ahányan vagyunk annyi féle definíciót találhatnánk a kikapcsolódás megfogalmazására. Van aki az utazással, van aki egy jó könyv mellett, és van aki az otthona szebbé varázsolásával engedi ki a gőzt! Tudj meg többet a világ különböző tájairól, szervezd meg következő utazásod vagy inspirálódj az aktuális lakberendezési trendekből, mi segítünk, hogy kikapcsolódhass a hétköznapokban is!

Kitekintő

Nőként imádunk mindent, ami a szépségápolásról, a divatról, a vásárlásról és szórakozásról szól! Bemutatom Nektek a Sarar.hu blogját, ahol rengeteg ilyen izgalmas női témával készülünk Nektek! Értesülj elsőként a legújabb sminktrendekről, vagy próbáld ki egészséges életmód tippjeinket és kapcsolódj ki az oldal böngészése közben!