Minden filmkedvelőnek látnia kell ezt a 3 igazán jó régi filmet! - magyar retro magazin

Főoldal > A legjobb 3 50 évnél régebbi film

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A legjobb 3 50 évnél régebbi film


2018/06/05
CsA

A filmnézés napjaink egyik legkedveltebb szórakozási formája. Sokan el sem tudnák képzelni életüket, akár mindennapjaikat egy-egy film megnézése nélkül. Régen a filmet művészeti célú médiumként készítették, de természetesen az átlagembereknek igen jó kikapcsolódást nyújtott abban az időben is egy-egy film megnézése. Cikkünkben az IMDb toplistája alapján kiválasztottuk az 50 évnél régebbi filmek közül a legjobb hármat!

Retro film vége

3. A hét szamuráj

A hét szamuráj a híres japán rendező, író és producer Kuroszava Akira 1954-es mesterműve. A hét szamuráj nagyszerű akció-, dráma- és humorjeleneteiről vált híressé. A cselekmény szerint egy 16. századi kis faluban állandóan banditák fosztogatnak, aminek leküzdése érdekében felkeresik a nevezetes Kambeire szamurájt, hogy segítsen rajtuk. Hősük maga mellé gyűjt hat igazán jólképzett harcművészt, akikkel együttműködve segítenek a falun csupán élelemért, pontosabban rizsért cserébe.

 A hét szamuráj

 

2. A Jó, a Rossz és a Csúf

A Jó, a Rossz és a Csúf olasz westernfilmet Sergio Leone rendezte 1966-ban, ami a Dollár-trilógia 3. része. A film főszereplői Clint Eastwood, Lee van Cleef és Eli Wallach. A történetben három törvényen kívüli rosszfiú viaskodik egymással, annak érdekében, hogy megtalálhassák az amerikai polgárháborúban elásott kincset, a Konföderáció aranyát.

 

A Jó, a Rossz és a Csúf

 

1. Tizenkét dühös ember

A Tizenkét dühös ember egy amerikai filmdráma, amelyet Sidney Lumet rendezett 1957-ben. A cselekmény középpontjában egy esküdt áll, akiben kétségek merültek fel egy gyilkossági ügy vádlottjának bűnösségét illetően. Habár álláspontjával egyedül van, mégis megkísérli meggyőzni a többi esküdtet az illető ártatlanságáról. A film egyediségei közé tartozik, hogy a jelenetek szinte egyetlen helyszínen, az esküdtek szobájában játszódnak, valamint, hogy a filmben nem hangzanak el személynevek.

 

Tizenkét dühös emberLegfrissebb cikkek


Bérelni vagy vásárolni jobb az eszközöket egy szabadtéri rendezvényre?
A parti szervezésének fontos lépése, hogy az eseményhez illő kellékeket beszerezzük. Ez valójában egy drága mulatság, de akár olcsóbban is megúszhatod! Nem kell minden eszközt megvásárolnod, hiszen manapság lehetőséged van eszközök bérlésére is.
Molettként is divatosan? Mutatjuk, mire kell ügyelned!
Molett testalkattal is szeretnél előnyösen, divatosan öltözködni? Mutatjuk a három legfontosabb dolgot, amire ügyelned kell a ruhatárad kialakításakor! 
Bízd szakemberre a klímaszerelést
Jobb, ha szakemberre bízod a klímaszerelést, hiszen számos problémától megóvhatod magad, emellett pedig további költségekbe sem kell verned magad.