Budapest a 19.században

Főoldal > Budapest a 19. században

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Budapest a 19. században


2018/01/31

Budapest a 19.században teljesen érthető módon egy egészen más város arculatát mutatta Nekünk. Ezt fogjuk most szemléltetni!

Budapest anno

 

Fantasztikus képeken mutatjuk most meg, hogy hogyan festett a Budapest a 19. században. Igazi különlegességeket fogunk most bemutatni a Fortepan segítségével!

Klösz György fényképész, festő, a magyarországi városfotózás úttörője és egyik legjelentősebb alakja. Nemrégen a Fortepan.hu oldalra felkerült 1500 fotó a művész hagyatékából, melyek Budapestet ábrázolják. Hiheteten látni, hogy mennyivel másabb volt akkoiban a város, mennyire minden 19.századi. Mi pedig ezt most megmutatjuk, hiszen ezeket a képeket egyszerűen mindenkinek látnia kell!

 

Margitsziget 1896-ban:

 

 

Az akkori budapesti panoráma:

 

 

Ilyen volt egykoron a Kálvin tér:

 

 

A dunai rakpart, mielőtt megépült a Fővám tér:

 

 

Forrás: Fortepan


 Legfrissebb cikkek


Bérelni vagy vásárolni jobb az eszközöket egy szabadtéri rendezvényre?
A parti szervezésének fontos lépése, hogy az eseményhez illő kellékeket beszerezzük. Ez valójában egy drága mulatság, de akár olcsóbban is megúszhatod! Nem kell minden eszközt megvásárolnod, hiszen manapság lehetőséged van eszközök bérlésére is.
Molettként is divatosan? Mutatjuk, mire kell ügyelned!
Molett testalkattal is szeretnél előnyösen, divatosan öltözködni? Mutatjuk a három legfontosabb dolgot, amire ügyelned kell a ruhatárad kialakításakor! 
Bízd szakemberre a klímaszerelést
Jobb, ha szakemberre bízod a klímaszerelést, hiszen számos problémától megóvhatod magad, emellett pedig további költségekbe sem kell verned magad.