Ezek a konyhai eszközök egyik háztartásból sem hiányoztak!

Főoldal > Három retró konyhai eszköz a múltból

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Három retró konyhai eszköz a múltból


2018/07/16
CsA

A konyhai eszközök napjainkra nagyon sokat fejlődtek és vannak olyan eszközök, amelyek szinte már feledésbe is merültek. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány retró eszközt, amellyel ma már nagyon ritkán vagy egyáltalán nem találkozunk a mindennapokban.

Retró konyhai eszközök

Retró konyhai eszközök

 

A konyha mindig is a háztartás egyik legfontosabb helyisége volt. Ez természetesen nem változott manapság sem. A konyhai eszközök segítségével készülnek a tápláló finomságok, amiket egy-egy rossz eszköz meg tud nehezíteni. Ez a három eszköz valószínűleg a legtöbb magyar háztartásban jelen volt! 

1. Csigatészta készítő

Napjainkban már nem igazán divat a tésztát otthon készíteni, inkább megvesszük a boltban, mert így egyszerűbb és időtakarékosabb. Azonban a házi tésztának nincs párja és ezt nagyanyáink is nagyon jól tudták/tudják. A csigatészta készítő egy húros, vagy kivésett fatáblából és egy hegyes végű pálcikából álló eszköz, amelynek használatát gyakorlással könnyedén el lehetett sajátítani.

 

2. Tarkedlisütő

A mai fiataloknak valószínűleg már a neve sem ismerős, azonban régen ez az eszköz nagyon kedvelt volt.  A tarkedlisütővel a palacsintához hasonló kelesztett tésztát lehetett kisütni és nagyon finom édességet lehetett készíteni vele. A tarkedlisütőn kerek, félgömb alakú mélyedések találhatóak, amelyeket zsiradékkal kell megkenni annak érdekében, hogy a tészta szépen, egyenletesen süljön és ne égjen le.

 

3. Hagyományos lószőr szita

Ma már nagyon kevés háznál megtalálható darab a lószőr szita, hiszen napjainkra a lószőrt felváltotta a műanyag damil. A szita fakerettel készült és a sűrűn kifeszített lószőrök szitálták meg a lisztet.Legfrissebb cikkek


Bérelni vagy vásárolni jobb az eszközöket egy szabadtéri rendezvényre?
A parti szervezésének fontos lépése, hogy az eseményhez illő kellékeket beszerezzük. Ez valójában egy drága mulatság, de akár olcsóbban is megúszhatod! Nem kell minden eszközt megvásárolnod, hiszen manapság lehetőséged van eszközök bérlésére is.
Molettként is divatosan? Mutatjuk, mire kell ügyelned!
Molett testalkattal is szeretnél előnyösen, divatosan öltözködni? Mutatjuk a három legfontosabb dolgot, amire ügyelned kell a ruhatárad kialakításakor! 
Bízd szakemberre a klímaszerelést
Jobb, ha szakemberre bízod a klímaszerelést, hiszen számos problémától megóvhatod magad, emellett pedig további költségekbe sem kell verned magad.